FPU: Rajecké knihobranie (9/2023 - 6/2024)

Logo - Fond na podporu umenia (JPG)

 Projekt - Rajecké knihobranie

 

Plagát - Rajecké knihobranie (JPG)            

      Knižnica nie je len o pekných nových priestoroch, pripojení k WIFI či k počítaču, ale v prvom rade o knihách. Preto sme sa rozhodli podať ďalší projekt na akvizíciu (nákup) knižničného fondu.

            Už po štvrtýkrát sa Mestu Rajec podarilo pre Mestskú knižnicu Rajec získať finančné prostriedky z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia na projekt Rajecké knihobranie. Zakúpili sme nové knihy v sume 3600 eur, z toho z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia sme získali 3000 eur, zvyšok sumy sme investovali z vlastných zdrojov.

    V rámci vypracovaného projektu sme rozšírili knižničný fond o 271 kníh, pričom viac ako 20 % z celkovej sumy zakúpených kníh tvoria knihy vydané s finančnou podporou Fondu na podpo-ru umenia. Knižný fond sme rozšírili o množstvo noviniek pre všetky vekové kategórie.

    124 titulov je určených pre deti a mládež, z toho 9 ks kníh povestí a rozprávok, 9 ks detskej poézie, 64 ks kníh pre deti od 6 rokov, 17 ks kníh pre deti od 9 rokov, 19 ks tínedžerskej beletrie a nezabudli sme ani na našich najmenších čitateľov a zakúpili sme 6 nových leporel. Nechýba ani 18 titulov mládežníckej náučnej literatúry z rôznych oblastí: dejiny ľudstva, vesmír, dinosaury, varenie či pokusy. Nechýbajú ani knihy pre študujúcu mládež a knižný fond sme rozšírili o 9 kníh odporučenej literatúry pre školy.
    Ďalšiu časť zakúpených kníh tvoria knihy pre dospelých. Fond sa rozšíril o 104 titulov beletrie – 18 detektívok, thrillerov či sci-fi, 82 kníh romantickej literatúry, životopisov, románov a próz, 4 knihy poézie a 16 odborných titulov, ako napríklad rozvíjanie osobnosti, psychické zdravie, vzťahy v rodine či dejiny.

    Už od polovice februára majú naši čitatelia možnosť požičiavať si knihy z novo zakúpeného fondu. A podľa nadšených ohlasov čitateľov sme knižné tituly vybrali dobre, pretože si dokáže vybrať každý čitateľ knižnice.

    Veríme, že nákup 271 kusov nových publikácií obohatil nielen náš knižničný fond, ale že sa opäť zvýši spokojnosť našich čitateľov, ktorí Mestskú knižnicu v Rajci navštevujú. A čo by nás potešilo úplne najviac? Ak by sa aj vďaka novým knihám rozšíril počet nových čitateľov. Príďte sa pozrieť do knižnice a možno aj vás vtiahnu do svojich príbehov a zaujímavosti knihy z nášho, nielen, nového fondu. Tešia sa na vás všetci pracovníci rajeckej mestskej knižnice.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Z. Ščasná, odd. kultúry a športu
Snímky: archív MsK

Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa