Do práce na bicykli 2021

DO PRÁCE NA BICYKLI 2021
 
 
      Obľúbená celonárodná kampaň Do práce na bicykli, do ktorej sa každoročne zapájajú tisícky Slovákov, sa uskutoční aj v tomto roku.
 
      Na svoje bicykle nasadnú i Rajčania, ktorí sa od 1. apríla do 7. júna 2021 v zmysle štatútu súťaže oficiálne zaregistrujú na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu.
      Celonárodná súťaž sa uskutoční v termíne od 1. do 30. júna 2021.

Logo - Do práce na bicykli      Hlavnými cieľmi obľúbenej aktivity je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách a vyzvať samosprávy na Slovensku k vytváraniu kvalitných podmienok pre ekologické druhy dopravy v meste. Okrem toho chce kampaň motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce. Súťaž Do práce na bicykli je určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktoré sa do súťaže zaregistrujú a celý jún budú dochádzať do práce na bicykli. Výsledky sa zapisujú do registračného systému na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu. Registrovaní súťažiaci zabojujú aj o atraktívne ceny, ktoré pripravili partneri súťaže. Účasťou v kampani môžu pomôcť aj svojim mestám a obciam, v ktorých žijú. Zo samospráv, ktoré dokážu namotivovať vo svojom meste viac ako 100 účastníkov, aby sa zapojili do kampane, vylosujú organizátori troch víťazov unikátnych cyklostojísk pre bicykle.

      Celoslovenskej kampane Do práce na bicykli sa vlani zúčastnilo dovedna 85 miest a obcí, pričom bicyklom sa do zamestnania prepravovalo počas septembra 2 553 tímov a 8 392 registrovaných účastníkov. Každý súťažiaci najazdil v priemere vyše 110 kilometrov.  Vyhlasovateľom súťaže je národný cyklokoordinátor Peter Klučka a Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Koordinátorom a odborným garantom súťaže na celoslovenskej úrovni je Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica.
 
      Lokálnym koordinátorom súťaže pre mesto Rajec je Mgr. Tomáš Stránský z oddelenia kultúry a športu , tel. č.: 0910 909 049, e-mail: tomas.stransky@rajec.sk
 
      Viac informácií o pravidlách a priebehu súťaže nájdete na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu.
 
Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa