č. 1/2015
ŠTEFANSKÝ HOKEJBALOVÝ TURNAJ
 
    Priamo Severania sa radovali z druhého titulu rajeckých hokejbalových šampiónovna Štefana, 26.decembra, sa uskutočnil v poradí už 4. ročník Štefanského hokejbalového turnaja na multifunkčnom ihrisku v Rajci. Zúčastnilo sa ho 84 hráčov v ôsmich rôznych tímoch.
   Tímy boli rozdelené do dvoch skupín, kde sa hralo systémom každý s každým, pričom víťazi jednotlivých skupín postupovali priamo do semifinále a tímy z druhého a tretieho miesta sa stretli v nájazdovom rozstrele o postup do semifinále.
    Skupinu A vyhrali Severania, ktorí neprehrali ani jeden zápas a skupinu B ovládli hráči Retro Rajec, ktorí stratili bod v zápase s Prievidzou.
V nájazdoch boli úspešné tímy Salora Domka ZA, ktorí vyradili chalanov z Prievidze, ktorí mimochodom neprehrali ani jeden zápas, ale aj tak sa museli s turnajom rozlúčiť a druhý postupujúci bol tím Red Wings, ktorý postúpil zo skupiny len s jedným bodom doslova v hodine dvanástej a vyradil RajŠuju.
   V prvom semifinále sa stretli hráči Retra a Red Wings. Žilinčania otvorili skóre už po dvoch sekundách, keď od polovice strieľal Michal Súľovec. Retro dokázalo odpovedať až v záverečných sekundách, keď pri power-play vyrovnal kapitán Michal Pekara. V následných nájazdoch boli úspešnejší hráči Retro Rajec a postúpili tak druhýkrát po sebe do finále.
   V druhom semifinále sa zopakoval súboj zo základnej skupiny, keď proti sebe nastúpili Severania a Salora Domka ZA a po výsledku 2:1 sa radovali z postupu hráči Severanov.
Z časových dôvodov sa zápas o tretie miesto neuskutočnil a namiesto toho sa kapitáni dohodli na samostatných nájazdoch. V nich v 7. sérií rozhodol Matúš Kobyliak o tom, že bronzové medaile si na krk zavesia hráči mužstva Salora Domka Žilina. Zdalo sa, že finále bude mať rovnaký priebeh a odohrajú sa len nájazdy, ale nakoniec sa rozhodlo, že zápas sa aj napriek zľadovatenému ihrisku odohrá. Skóre otvoril Michal Pekara z Retra, ale Severania bojovným výkonom dokázali zápas otočiť a Martin Juríček gólom do prázdnej bránky uzavrel výsledok stretnutia na konečných 3:1.Severania sa tak mohli radovať z druhého titulu rajeckých hokejbalových šampiónov.
   Severania ovládli aj individuálne ocenenia, keď sa najlepším strelcom turnaja stal Martin Juríček (Severania) so 6 gólmi a zároveň bol aj najproduktívnejším hráčom s 11 bodmi (6G + 5A). Najlepším brankárom bol Juraj Lednický (Severania), ktorý dostal počas turnaja iba 3 góly a zaznamenal dvakrát čisté konto.
   Aj napriek nepriazni počasia si na turnaj našlo cestu viacero divákov, ktorí sa mohli občerstviť vianočným punčom alebo čajom. O zábavu sa počas celého dňa staral DJ Martin Frost. Touto cestou by sme radi poďakovali aj tradičným sponzorom Bistro Dvanástka, Penzión Dubová, Kofola a.s. a Pizzéria a Reštaurácia Radničná.
 
   Na záver by sme chceli čitateľom mesačníka Rajčan popriať všetko dobré v novom roku, veľa zdravia a chuti športovať a dúfame, že o rok sa vidíme pri ďalšom ročníku Štefanského hokejbalového turnaja.
                                                                                                                              Text a foto: HBC Rajec
Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa