FPU: Mestská knižnica s novou tvárou 2 (7/2021 - 5/2022)

Logo - Fond na podporu umenia (JPG)

 

Projekt - Mestská knižnica s novou tvarou 2

 

Fotogaléria - Mestská knižnica s novou tvárou 2 (JPG)             V roku 2021 sa Mestu Rajec prostredníctvom finančných prostriedkov z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia podarilo zrekonštruovať rajeckú mestskú knižnicu. A pretože knižnica je nielen o pekných nových priestoroch, ale v prvom rade o knihách, rozhodli sme sa podať ďalší projekt na akvizíciu knižničného fondu. S projektom Mestská knižnica s novou tvárou 2, sme boli opäť úspešní a podarilo sa nám získať 1506,20 € na nákup nových kníh, z toho z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia 1300,00 €, zvyšok sumy sme investovali z vlastných zdrojov.

              V rámci vypracovaného projektu sme rozšírili knižničný fond o 131 kníh, viac ako 20 % z celkovej sumy zakúpených kníh tvoria knihy vydané s finančnou podporou Fondu na podporu umenia.

             Knižný fond sme rozšírili o množstvo noviniek pre všetky vekové kategórie. 24 titulov je určených pre deti a mládež, ktoré tvoria knihy povestí, detskej poézie, knihy pre čitateľov od 6 do 11 rokov a niekoľko titulov mládežníckej náučnej literatúry. Nezabudli sme ani na študujúcu mládež a knižný fond sme rozšírilo o 6 kníh doporučenej literatúry pre školy. Najväčšiu časť zakúpených kníh tvoria knihy pre dospelých. Fond sa rozšíril o 44 detektívok a thrillerov, 30 kníh romantickej literatúry, o tri životopisy, 12 próz, štyri knihy poézie a 6 odborných titulov.

Fotogaléria - Mestská knižnica s novou tvárou 2 (JPG)

             Tak ako do každej oblasti tak aj do našej činnosti zasiahli obmedzenia a karantény a knihy sa nám podarilo nakoniec spracovať a ponúknuť verejnosti až v polovici januára. Ale určite stálo za to počkať, pretože podľa nadšených ohlasov našich čitateľov sme knižné tituly vybrali dobre.

              Dúfame, že aj tieto novinky prilákajú do našej knižnice ďalších čitateľov a nových zákazníkov, na ktorých sa tešia všetci pracovníci Mestskej knižnice v Rajci.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

Z. Ščasná, odd. kultúry a športu MsÚ Rajec

Snímky: archív MsÚ

Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa