Projekt: Náš domček deduška Večerníčka

Logo Tesco

 Podporené z grantového programu: Vy rozhodujete, my pomáhame

 

Projekt

Náš domček deduška Večerníčka

Darca

Nadácia Pontis,
 
Zelinárska 2, 821 08 Bratislava 2, IČO: 31784828

Grantový program

Vy rozhodujete, my pomáhame

Darovacia zmluva

Darovacia zmluva č. 21702/2021

Účel a použitie daru

Dar je určený na obnovu funkčného a estetického stavu deťmi obľúbeného domčeka deduška Večerníčka na školskom dvore. Rozšíri sa zeleň a oddychová zóna školského dvora, vybuduje sa zatrávňovacia rohož na blatistých miestach medzi hojdačkami. Vytvorí sa nový originálny priestor pre hru a vzdelávanie detí. Upevní sa spolupráca školy a rodiny.

Termín použitia poskytnutých prostriedkov

do 31.12.2021 

Miesto realizácie

Rajec, Materská škola Obrancov mieru v Rajci 

Výška poskytnutej dotácie

1 300,00 eur

Zverejnenie zmluvy

http://www.rajec.info/doc-publisher/detail-contract/392?docId=2578&search=Tesco&sortBy%5Bpublished%5D=DESC

 Logo - Tesco: Vy rozhodujete, my pomáme (JPG)

Ďalší úspešný projekt Materskej školy na ul. Obrancov mieru

 

             Začiatok školského roka 2021/2022 sa spájal v našej Materskej škole na ul. Obrancov mieru aj s realizáciou ďalšieho projektu v poradí už z deviatej edície grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame, ktorú vyhlásilo Tesco pod záštitou Nadácie Pontis v máji 2021 za účelom podpory projektov zameraných na zlepšenie prostredia v našom okolí. Vďaka záujmu mesta Rajec a hlasovaniu zákazníkov nám bola pridelená suma 1 300 €.

             Od začiatku sme mali jasné zámery v tom, ako využijeme získané finančné prostriedky. Samotný názov projektu Náš domček deduška Večerníčka prezrádza, že sa jedná o detský domček na školskom dvore. Záležalo nám na obnove jeho funkčného aj estetického vzhľadu. Samotná realizácia projektu prebiehala v mesiacoch september a október. Zorganizované boli štyri dobrovoľnícke aktivity, ktorých sa zúčastnili viacerí rodičia. Okrem nich ochotne zareagovali na potrebu pomoci aj zriaďovateľ materskej školy Mesto Rajec a Technické služby mesta Rajec. Vysoký podiel na súčasnom výzore detského domčeka má aj účasť sponzorov, a to stavebniny FAPŠO Rajec a Drevodom Rajec. Obnova domčeka zahŕňala výmenu strešnej šindľovej krytiny, nátery vonkajších stien, výrobu a montáž okeníc, položenie dlažby v jeho okolí a výsadbu zelene. Domček sa nám pred očami menil zo dňa na deň a naša spokojnosť narastala. Teraz už vieme, že to nebolo márne!

             V novembri sme využili zrekonštruovaný domček na realizáciu školskej výstavy Jeseň pani bohatá. S pomocou rodičov a zamestnancov školy sme vytvorili originálnu výstavu z rozmanitých jesenných plodín a prírodnín. Výstava trvala jeden týždeň a všetky naše deti ju navštívili niekoľkokrát s učiteľkami aj s rodičmi. K pozvaným návštevníkom patrili aj žiaci z 1.B triedy Základnej školy na Lipovej ul. Prirodzeným zážitkovým spôsobom, prostredníctvom priamych skúseností si deti a žiaci rozšírili doterajšie poznatky v oblasti prírodovedného vzdelávania.

             Uvedený projekt okrem spomínanej obnovy domčeka smeroval aj k zakúpeniu učebných pomôcok na telesnú výchovu a k zvýšeniu komfortu detí pri hre na školskom dvore. Umiestnením zatrávňovacích rohoží sme vyriešili problém blatistých miest medzi hojdačkami.

             Všetkým ochotným a usilovným ľuďom za ich pomoc ďakujeme!

 Jana Demeterová,

riaditeľka materskej školy

Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa