SČÍTANIE OBYVATEĽOV 2021

SČÍTANIE OBYVATEĽOV 2021
 

Kto sa má zúčastniť sčítania obyvateľov?

    Zúčastniť sa sčítania je právom a zároveň zákonnou povinnosťou každého obyvateľa Slovenskej republiky. Pre účely sčítania sa obyvateľom rozumie každý, kto má v Slovenskej republike trvalý, prechodný, obvyklý alebo tolerovaný pobyt.
 

Ako bude elektronické sčítanie prebiehať?

    Obyvateľ sa sčíta sám alebo s pomocou blízkej osoby prostredníctvom počítača, tabletu alebo mobilu s pripojením na internet. Sčítací formulár bude dostupný na webovej stránke www.scitanie.sk alebo sa obyvateľ sčíta cez mobilnú aplikáciu.

    Za neplnoletého obyvateľa a za obyvateľa, ktorý nie je spôsobilý na právne úkony má povinnosť vyplniť sčítací formulár jeho zákonný zástupca.  

    Všetky údaje, ktoré obyvateľ uvedie v sčítacom formulári sa musia vzťahovať k rozhodujúcemu okamihu sčítania, ktorým je polnoc zo štvrtka 31. decembra 2020 na piatok 1. januára 2021.
 
    Elektronické sčítanie obyvateľov prebehne v dobe od 15. februára 2021 do 31. marca 2021. Obyvateľ bude mať na sčítanie sa šesť kalendárnych týždňov.
 

Bezpečnosť elektronického sčítania

    Počas sčítania obyvateľov bude zachovaná maximálna možná ochrana osobných údajov. Všetky získané údaje budú zabezpečené a chránené pred zneužitím.
 
    Prosíme občanov, aby sa v čo najväčšom počte elektronicky samosčítali, a to buď sami, s pomocou príbuzného, s pomocou inej blízkej osoby alebo s pomocou osoby žijúcej s obyvateľom v jednej bytovej domácnosti, a to v termíne od 15. februára do 31. marca 2021.
 
    V prípade otázok môžete na MsÚ Rajec kontaktovať p. Alenu Uríkovú, a to telefonicky na t.č. 0918 592 966 alebo mailom: alena.urikova@rajec.sk.
 
Všetky dostupné informácie nájdu občania na stránke www.scitanie.sk
 
Sčítanie obyvateľov 2021
Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa