Strieborný medzi juniormi na MSR v cyklistike Pavol Januš:
Premýšľal som o úniku ale nevedel som, že by to mohlo dopadnúť tak super
 
Strieborný medzi juniormi na MSR v cyklistike Pavol Januš: Premýšľal som o úniku ale nevedel som, že by to mohlo dopadnúť tak superPočas uplynulého víkendu sa konali v Žiari nad Hronom spojené Majstrovstvá Slovenska a Česka v cestnej cyklistike. Okrem kategórie ELITE, v ktorej triumfoval tak ako na predošlom šampionáte Juraj Sagan si svoje sily zmerali aj juniori. Tu sa z víťazstva v rámci majstrovstiev Slovenska tešil Matúš Štoček z tímu Akadémie Petra Sagana s časom 2:41:50. O 39 sekúnd za ním v cieli zaostal jeho tímvový kolega Pavol Januš a tretí dorazil do cieľa Matúš Melis (Finančné centrum team).
 
Práve druhý muž pretekov Pavol Januš sa s nami podelil o svoje dojmy zo závodu juniorov s hromadným štartom a naznačil aj niečo o svojich plánoch do budúcna.
 
Druhý muž v rámci majstrovstiev Slovenska a celkovo štvrtý cyklista tohto závodu, priznal, že tento výsledok do istej miery prekvapil aj jeho samotného. Určite som dúfal v čo najlepšie umiestnenie, v cyklistike je však veľa faktorov, ktoré môžu ovplyvniť výsledok. Pred samotným pretekom som premýšľal o nejakom úniku, ale určite som nevedel, že by to mohlo dopadnúť až takto super. Prekvapením podľa jeho vlastných slov bolo nie len konečné umiestnenie ale aj priebeh celého závodu, v ktorom sa mu podarilo dostať hneď v úvode do úniku, ktorý napokon priniesol úspech. Priebeh bol pre mňa veľmi nečakaný, nakoľko hneď po štarte vznikol únik, do ktorého som sa dostal a za krátky čas sme získali viac ako minútový náskok, ktorý sme si udržiavali a miestami sme ho aj zvyšovali. Pri vjazde do posledného kola nás dorazila početnejšia skupina, ale väčšina z nás sa snažila ísť tak, aby nás nedobehol pelotón a všetci sme prišli do cieľa s náskokom. Nakoniec sa rozdelila aj táto naša skupina. Na úplnom čele ostali traja pretekári s jedným Slovákom a za nimi som sa nachádzal ja v štvorčlennej skupine, kde sme boli dvaja Slováci. Takto to išlo až do cieľa a nakoniec sa mi cez pásku podarilo prejsť na 2. mieste spomedzi slovenských pretekárov.
 
Pretekár z Rajca, ktorý háji farby žilinskej Akadémie Petra Sagana využil aj znalosť miestneho okruhu, na ktorom sa zúčastnil už niekoľkých pretekov. Bol som rád, že na okruhu nie sú veľké kopce, to mi vyhovovalo. Okruh som zároveň poznal, pretože sa na ňom po minulé roky jazdili závody Slovenského pohára, ktoré som absolvoval. Podobne ako veľká väčšina zúčastnených aj on si pochvaľoval organizáciu celého podujatia Organizácia, zabezpečenie a všetko okolo pretekov bolo z môjho pohľadu vyriešené veľmi dobre.
 
Strieborný medzi juniormi na MSR v cyklistike Pavol JanušPre Pavla sa samozrejme jedná o najväčší úspech v jeho doterajšej cyklistickej kariére. Zatiaľ je to určite môj najväčší úspech. Prejsť cieľom ako druhý najlepší Slovák bol super pocit a bolo by ho fajn zažiť znovu. Je to taktiež veľmi motivujúce. Úspech na Majstrovstvách Slovenska určite teší o to viac, že mohli byť jeho svedkami aj jeho najbližší a všetci podporovatelia. Mal som tam podporu od mojich rodičov, starých rodičov, sestier a určite aj ostatní ľudia z klubu fandili. Podobný úspech sa samozrejme musí osláviť a inak tomu nebolo ani v tomto prípade. S chalanmi sme sa z toho určite tešili, zároveň s mojim druhým miestom sme totiž získali aj titul Majstra Slovenska, ale oslavy prebiehali v rámci slušnosti.
 
Na záver Pavol načrtol čo-to o svojich plánoch a cieľoch do budúcnosti. Chcem pokračovať v cyklistike a snažiť sa o nejaké dobré výsledky. Čo sa týka cieľov tak nemám vytýčený nijaký konkrétny, ale potešilo by ma popredné umiestnenie na pretekoch mimo Slovenska.
 
Za celú redakciu Sportnews4u.eu mu prajeme aby sa mu v ďalšej kariére darilo čo najlepšie a ďakujeme za rozhovor.
29. júna 2017, Robo Michalec
foto: Archív - Pavol Januš
Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa