Lyžiarsky a snowboardový kurz na Donovaloch

č. 2/2015
LYŽIARSKY A SNOWBOARDOVÝ KURZ NA DONOVALOCH
Všetci sme sa veľmi tešili, že po vianočných prázdninách pôjdeme na lyžiarsky výcvik. Nemohli sme sa dočkať. Každý deň sme sa o tom v škole rozprávali. Dohadovali sme sa, kto pôjde na snowboard a kto na lyže... V týždni pršalo, bolo hmlisto a nevyzeralo to nádejne. S pánom kaplánom Gerom sme sa modlili za priaznivé počasie.
V pondelok ráno, 12. januára, nastal ten očakávaný deň, keď sme skupina tridsiatich žiakov, troch učiteľov a pána kaplána Palka nastúpili do veľkého autobusu – smer Donovaly. Cestou sme pribrali dvanásť nových kamarátov zo ZŠ Žofie Bosniakovej z Tepličky nad Váhom. Počasie nám vyšlo famózne. Padali obrovské chumáče snehu. Donovaly nás privítali poriadnou nádielkou bielej periny. Ubytovali sme sa v penzióne Zornička. Nedočkavo sme čakali na skipasy a potom sme sa rýchlo rútili na svah. Boli sme rozdelení do skupín podľa našich skúseností a schopností.
Všetci sme tvorili jednu výbornú partiu. Naši učitelia, pán kaplán a ostatní dospeláci sa nám snažili vyplniť voľné chvíle rôznym programom. Diskotéka, prechádzka, premietanie, korčuľovanie, svätá omša a hlavne večerné lyžovanie boli veľmi príjemné a atraktívne. Okrem toho sme si mohli zahrať biliard, kalčeto, stolný tenis... Tešili sme sa, smiali, zabávali a navštevovali aj izby kamarátov a kamarátok. Záverom patrí poďakovanie všetkým pracovníkom penziónu Zornička za výbornú stravu a ubytovanie a za geniálnu atmosféru nášmu kolektívu učiteľov a pánovi kaplánovi Palkovi.
Poďakovanie patrí aj šoférovi autobusu za bezpečnú jazdu tam aj späť.
Lyžiarsky na Donovaloch nám ostane dlho-dlho-dlho v pamäti !!!
 
Poznámka: kliknutím na obrázok sa obrázok zobrazí vo väčšom rozlíšení
 
LYŽIARSKY A SNOWBOARDOVÝ KURZ NA DONOVALOCH
 
Betka Dolníková a Vlado Baďura
1x foto: archív KSŠ
Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa