XVI. Rajecký mestský ples

č. 2/2015
XVI. RAJECKÝ MESTSKÝ PLES
XVI. RAJECKÝ MESTSKÝ PLESAj keď sa to nezdá, už šestnásť rokov patrí k fašiangovému obdobiu v našom meste Rajecký mestský ples. Tohtoročný ples sa uskutočnil v sobotu 17. januára v priestoroch kultúrneho domu – tradične pod záštitou Mesta Rajec a pod organizačnou taktovkou Mestského kultúrneho strediska Rajec.
V sobotu podvečer začali dámy prichádzať v krásnych róbach a elegantných účesoch, páni v slávnostných oblekoch. Po privítaní prešli do bohato vyzdobenej sály a posadali si k slávnostne prestretým stolom. Nezvyčajná výzdoba, ktorú vymysleli, ale aj zrealizovali pracovníčky Mestského kultúrneho strediska Rajec, premenila kultúrny dom takmer na nepoznanie. Bohatú a slávnostnú plesovú výzdobu zvýrazňovala aj zvolená farba – tento rok fialová v kombinácii s maslovou. Mestský ples otvoril svojim príhovorom a spoločným prípitkom primátor mesta Ing. Ján Rybárik. Potom už nastúpili tanečníci z Tanečnej školy Plešinger zo Žiliny, ktorí slávnostným valčíkom otvorili tanečný parket a následne vyzvali primátora mesta s manželkou k tancu. Postupne sa k nim pridali aj ostatní hostia a mestský ples nabral správny smer – stále plný tanečný parket a výbornú zábavu.
Po večeri obohatili program ďalšie tanečné vystúpenia – súťažný discotanec a ukážka klasického baletu. Počas plesu sa vo vynikajúcej forme predviedla hudobná skupina ABC Dance. Ponúkla nielen zmes notoricky známych skladieb, ale aj minuloročných „vypaľovačiek“ našich či zahraničných interpretov, a samozrejme, nezabudli ani na ľudové kolá. Do sýtosti sa vytancovali naozaj všetci.
Bohatá tombola, do ktorej prispeli sponzori z firiem a podnikov z Rajca a okolia, zlákala všetkých hostí. Prvú cenu už niekoľko rokov venuje primátor mesta Ing. Ján Rybárik, je ňou hotovosť 200 eur a sladká torta od Cukrárne Júlia na námestí.
Niekoľkoročné skúsenosti hovoria o tom, že mestský ples patrí medzi vychytené podujatia Rajeckej doliny. 150 hostí sa opäť výborne zabávalo. Nad ránom postupne odchádzali príjemne unavení z tanca a spevu, tí šťastnejší s tombolovou cenou, ale čo je najhlavnejšie, všetci odchádzali príjemne naladení a veľmi spokojní.
Nič nepoteší organizátora tak, ako pochvala. A tou veru hostia nešetrili! Dozvedeli sme sa od nich, že aj tohtoročný mestský ples bol veľmi vydarený, páčila sa im krásne vyzdobená sála a tiež to, že mestský ples už tradične patrí medzi ich najobľúbenejšie podujatia.
Mestské kultúrne stredisko Rajec ďakuje všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom podporili zorganizovanie XVI. Rajeckého mestského plesu.
XVI. RAJECKÝ MESTSKÝ PLES
XVI. RAJECKÝ MESTSKÝ PLES
Z. Ščasná, MsKS Rajec
3x foto: E. Pekná
Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa