č. 12/2014
ŠACHOVÝ KRÁĽ RAJCA
 
Šachový kráľ Rajca 2014V sobotu 29. novembra zorganizoval Šachový klub Rajec v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom Rajec 9. ročník turnaja Šachový kráľ Rajca (Turnaj o Šachového kráľa Rajca).
V rámci podujatia sa hrali dva turnaje. „A“ turnaj bol zaradený do série turnajov Grand prix mládeže Slovenského šachového zväzu (body z jednotlivých turnajov sa započítavajú a najlepší bojujú o semifinále a finále GPX).Šachový kráľ Rajca 2014 Tohto turnaja sa zúčastnilo 77 detí vo veku od 5 do 13 rokov nielen z okresu Žilina, ale aj z okolitých okresov – Martin, Považská Bystrica, Prievidza, Čadca. Prišli i deti z Banskej Bystrice, Trenčína, Detvy. Prišla tiež početná výprava 10 detí z Fačkova, kde sa rozbieha šachový krúžok. Na turnaji bojovalo 9 žiakov rajeckých škôl. Mnohí našli odvahu prvýkrát si zmerať sily na riadnom turnaji so šachovými hodinami.
Víťazstvo si bez jedinej prehry vybojoval Jakub Gažík a zopakoval tak úspech z roku 2011. Najlepším hráčom z Rajca bol Danko Turanec, ktorý získal 3. miesto v kategórii chlapcov do 14 rokov. Žiadne dieťa neodchádzalo z turnaja smutné, pretože každý získal tradičnú drevenú šachovú figúrku.
Novinkou tejto akcie bolo zaradenie „B“ turnaja pre rodičov, deti s vyššou výkonnosťou a narodené v roku 2000 a staršie. Celkovým víťazom bol Samuel Kamas z Považskej Bystrice. Tohto turnaja sa zúčastnilo 17 hráčov, z toho 4 hráči Šachového klubu Rajec. Najlepšie z nich skončil Branko Dubec so štyrmi bodmi zo siedmych zápasov.
                                                                                                                                         Ján Uhlárik 
                                                                                                                                         foto: Karol Uhlárik
Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa