č. 11/2014
RAJECKÁ TENISOVÁ SEZÓNA
 
Rajecká tenisová sezónaS príchodom prvých mrazov skončila ďalšia tenisová sezóna. Pre tenisový klub v Rajci (TK Rajec) bola v niečom rovnaká ako tie predchádzajúce, no predsa sa výrazne líšila.
Ostatné roky boli naše kurty čoraz prázdnejšie a prázdnejšie, hráčov postupne ubúdalo. Tento rok, keď ste išli okolo kurtov, ste si mohli všimnúť množstvo detí, ktoré začali hrávať v Rajci tenis. Na tréningy v lete chodilo takmer 30 detí, pričom najmladšia mala len 5 rokov. Dúfame, že tento trend bude v ďalších rokoch pokračovať a k družstvu mužov sa v budúcnosti pridajú aj ďalšie v mládežníckych kategóriách.
Začiatkom septembra sa uskutočnil turnaj pre všetky trénujúce deti, kde mali možnosť rodičom predviesť, čo sa počas leta naučili. Keď boli všetky deti unavené a posilňovali sa grilovanou kuracinou, zahrali si aj dospelí, ktorí mali záujem. Nášmu momentálne jedinému družstvu mužov v zložení: Juraj Veselý, Jaroslav Jarina, Tomáš Valach, Michal Tománek, Juraj Jarina, Jozef Prchlík, Emil Kočudák, Martin Pakanec, Jaroslav Vríčan už niekoľkýkrát len tesne unikol postup do II. ligy, keď obsadili v najvyššej súťaži Stredoslovenského tenisového zväzu druhé miesto. Na turnajoch jednotlivcov sa z klubu zúčastňovali len Jaroslav a Juraj Jarinovci.Rajecká tenisová sezóna
 
Konečné poradie súťaže družstiev:
                        1. TK Kysucké Nové Mesto
                        2. TK Rajec
                        3. TK ZZO Čadca
                        4. TK Podbrezová
                        5. TK Púchov
                        6. TK Ladomerská Vieska
 
Počas zimných mesiacov prebieha na oboch školách tenisový krúžok, kde sa budú zdokonaľovať tí, čo už trénovali a tí čo ešte nie, budú mať možnosť naučiť sa základy tenisu. Už teraz sa tešíme na ďalšiu tenisovú sezónu, ktorá začne hneď, ako sa roztopí sneh a prestane mrznúť.
                                                                  
                                                                                                                          Jaroslav Jarina, TK Rajec
                                                                                                                                      2x foto: archív TK
Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa