KORDOVÁNKY OČARILI EURÓPU

Kordovánky Senior 1.vicemajster Europy

KORDOVÁNKY OČARILI EURÓPU

Kordovánky Junior - MAJSTERKY EURÓPY (zlatá medaila) v kategórii mini mix.
Kordovánky Senior - 1. VICEMAJSTER EURÓPY (strieborná medaila).
Kordovánka sólistka Peťa Cibuľková obsadila skvelé 4. MIESTO.

           Rajec, tri hodiny ráno. Na námestí sa začínajú schádzať ešte nezobudené mažoretky. Prichádza autobus. Rýchly nástup, ospalé zamávanie od pár rodičov a tichý odchod na Majstrovstvá Európy do Poľského Opole. Nikto ani nepostrehol, že odišli reprezentovať svoje mesto. Zápoliť so súpermi z takmer celej Európy. Zhodnotia roky driny, náročné rozcvičky, kopec tvrdých tréningov, sústredenia, vystúpenia, súťaže? Niekto by si povedal, čo je na tom také ťažké. Kto vie, o čom je šport, pochopí. Kto bol aspoň raz na ich tréningu, kto ich aspoň raz videl tancovať, pochopí, čo sa za tým skrýva. A to všetko pre pár minút na pódiu. Častokrát sa nepodarí všetko podľa predstáv a sen o umiestnení sa môže rozplynúť.
             Opole privítalo viac ako 2 500 mažoretiek zo siedmich krajín. Súťaží sa v modernom amfiteátri a na atletickom štadióne. Krásne dievčatá, farebné kostýmy, podmaňujúca hudba, povzbudzujúci diváci, to všetko vytvára neopísateľnú atmosféru športového zápolenia. Vystúpenie strieda vystúpenie. Nekonečný štvordňový maratón. Porota má čo robiť. Konečne je tu vyhlásenie výsledkov. Na pódium sú volané súbory, ktoré budú oceňované. Ešte nevedia konečné poradie. Atmosféra hustne. Tlak sa dvíha. Už vyhlasujú výsledky. Začínajú šiestym miestom. Piate, štvrté. Už je tretie a my stále nič. Keď vyhlásia druhé miesto, je jasné, že Kordovánky sú Majsterky Európy. Krik, plač, objatia a neuveriteľná radosť ovládne javisko. Máme zlatú medailu!!! Trénerka Mirka Turancová, so slzami v očiach, si objíma svoje zverenkyne. Na tribúne so zástavou skáče neveľký fanklub. Pridal sa aj šofér, ktorého víťazstvo úplne dojalo. Povezie domov plný autobus šťastných dievčat. Bude mať veru na čo spomínať.
             Prichádza vystúpenie sólistiek. Kordovánka Peťa Cibuľková obsadila skvelé 4. miesto, čím sa stala najlepšie ohodnotenou Slovenkou vo svojej kategórii. Toto meno si už budú všetci pamätať a brať ju ako vážnu konkurenciu na európskej úrovni.
             V kráľovskej kategórii - Veľké formácie senior pom pom súťažilo neuveriteľných devätnásť skupín. Kordovánky vo svojom defilé a pódiovej choreografii očarili farebnosťou a nápaditosťou. Všetci sa tešia na ich vystúpenia, lebo vždy prinesú niečo nové, progresívne. Nesklamali ani tento rok. Porota im udelila druhý najväčší počet bodov, čím sa stali 1. Vicemajstrom Európy a získali striebornú medailu.
          Kordovánky opäť úspešne reprezentovali Slovensko, svoje mesto, školu, rodičov. Úspech je krásny, keď sa prežíva srdcom a horúce slzy šťastia stekajú k perám, na ktorých je úsmev. A preto si spievajme:Od Tatier k Dunaju Kordovánky spievajú, že na nás nemajú, aj keď sa hnevajú...“

Text a foto Kordovánky Rajec.

naspäť
Oficiálna stránka mesta Rajec, Mestský úrad Rajec, Námestie SNP 2/2, 01501 Rajec, IČO: 00321575
Identifikácia správcu obsahu a prehlásenie o prístupnostiPodmienky pre použitieImplementáciaIdentifikácia technického prevádzkovateľa